Hoofdmenu

Dick en Lia Steenbergen winnen FlipPas-maandprijs

Winnaar van de maandprijs Dick Steenbergen en zijn vrouw Lia namen hun prijs in ontvangst bij Ballast Tiel. Ze wonnen vijfhonderd euro winkeltegoed bij de beddenspeciaalzaak. En die prijs viel in bijzonder goede aarde, net als het boeket van Meeuwsen bloemen.

Aan de telefoon blijft het even stil als Dick Steenbergen hoort dat hij de maandprijs heeft gewonnen. Eenmaal in de winkel van Ballast Tiel, in de Weerstraat, begint het besef door te dringen. “Het moest echt even tot me doordringen,” vertelt Dick. Zijn vrouw Lia zit naast hem te stralen. Begin van het jaar hadden ze al nieuwe matrassen gekocht, maar een set prachtige dekbedovertrekken, staat ze bijzonder aan.

Dick is in zijn dagelijks leven biologisch bakker bij Thedinghsweert. Daarnaast kunnen we hem kennen van zijn trekharmonica, waarmee hij ook regelmatig in de Tielse binnenstad te vinden is, onder meer tijdens het Dickens Festijn. De Dansende Balg, onder die naam treedt hij op én geeft hij les. Hij is erg enthousiast over het aanbod van Ballast Tiel. “Wat een keuze hebben ze hier! En ook flanel, heerlijk zo voor de winter.” John Oude Wansink van Ballast vertelt hoe veel vraag hij deze zomer heeft gekregen naar ouderwetse lakens. “Met het warme weer wilden veel mensen onder een simpel laken slapen. Zelfs een leeg dekbedovertrek is dan nog te warm. En in sommige winkels beweerden ze met droge ogen dat die niet meer gemaakt worden. Nou, niets is minder waar, zeg ik dan altijd.”

De Weerstraat heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een veelzijdige winkelstraat en alleen al in de laatste maanden zijn er verschillende unieke winkeltjes bijgekomen. Er is weer een wolwinkel geopend, een winkel met een heel eigen aanbod waaronder bijzondere sierraden en edelstenen en ook de vaste waarden in de straat ontwikkelen zich voortdurend. Zo is de van oudsher als Doe-het-zelf-zaak bekende Van Dee inmiddels een interieurzaak geworden met prachtige producten. De straat heeft zelfs een eigen facebookpagina: ‘Het Winkelstraatje’. De gezellige straat wordt langzaamaan door steeds meer mensen ontdekt.

Wat de familie Steenbergen gaat uitzoeken in de winkel dat moeten ze samen nog even uitmaken. In ieder geval is er genoeg keus. Ballast Tiel heeft prachtige spreien, badjassen, bed- en badtextiel en natuurlijk – de basis – bedden, matrassen en kussen. Oude Wansink: “Een boxspring is heel erg in trek op het moment. Het is net of je in een hotel slaapt. Maar ook een goed kussen is erg belangrijk voor je nachtrust. En voor ieder persoon is een ander kussen het beste kussen. Je kunt zelf voor een kussen bij ons dus gewoon proefliggen. Want het duurste kussen is niet per se het beste kussen voor jou.” Uw verslaggever ging met een natuurlatex exemplaar met bamboehoes naar huis. En slaapt heerlijk!